110 Decidir sobre la vida

Emès: 21/04/2015

Tema: DECIDIR SOBRE LA VIDA

Convidat: FEBE JORDÀ

Escoltar/Descarregar: femuncafe.lletres

Febe Jordà

Febe Jordà

La CRÒNICA del PROGRAMA

Dimarts ens vam retrobar un cop més. Va ser una mica estrany, perquè no van venir ni el Jonatán ni el Javier, però vam tenir la companyia de la Febe Jordà i vam trucar al Manel Esteban.

Vaig tenir que fer el cafè jo, estava acostumat que ho fes el Javier, ja quasi no me’n recordava, i això que és casameva. El que son les coses!!

El Nacho encara no tenia el cafè a la tassa que volia començar a parlar “de un tema muy interesante a la par que polémico”. Menys mal que em va deixar posar-li el cafè i seure a taula. Vaig posar un audio d’una pel·lícula per arrancar, millor dit, continuar la conversa.

“Mar adentro” era l’audio, amb la problemàtica de la gent que es queda tetraplègics. Però com que era un tema on, normalment, es parla sense tenir moltes dades i des de la distància, vam trucar una persona que treballa amb malalts terminals. Així que vam trucar a Reus al metge Manel Esteban, que ens va parlar amb una claredat de tot aquest procés. Personalment penso que no podem estar de no sentir les explicacions del Manel, ens donarà una nova perspectiva d’aquest tema.

Desprès vam parlar de la pena de mort. Mara meva quins temes que agafem per parlar!! Però són temes que estan al carrer i a la nostre societat, i no els podem evitar ni obviar, hem d’aprendre a poder parlar de tot. També vam posar un parell d’àudios per entrar en el tema.11150889_1105093736183397_4041524573970927791_n

Doncs estàvem tan ficats en el tema que no ens vam adonar que ja era l’hora de marxar. Vam deixar altres temes que podrien haver mencionat, però no va hi havia més temps.

Com deia el Manel “aquests soón temes de debat perquè no tenen una solució única.”

Nosaltres sempre convidem a escoltar el programa i a reflexionar. Clica l’enllaç i a veure el que en penses desprès.

I recorda que dimarts que ve: Fem Un Cafè.

Héctor J. Rivas

Us vam dir que possariem unes opinions sobre el tema, aqui les tenius:

  • Jo estic a favor d’eutanàsia i avortament, però també la pena de mort. I l’argument que jo penso és: si una persona es veu amb el dret a matar a una altra perquè sí, que en fem deixar-lo a la garjola pq en un màxim de 30 anys surti al carrer? I la família del mort? I el que va borratxo en cotxe i atropella a 10 ciclistes matant-ne 2? I el que es carrega la dona? I així tenim 1000 exemples, estic d’acord que no és la solució però… veient que està prohibit beure al volant i la gent ho fa i no els intimida ni la multa ni els punts, ni la presó, potser si saben que en cas d’accident el resultat és sota terra…
  • Ara hi ha molts dilemes amb l’eutanàsia… fins a quin punt s’ha de mantenir la vida a algú en estat vegetal. Gràcies als avenços es pot mantenir algú “viu” neuronalment mort i amb una màquina que respira per ell.. Fa uns anys ja seria mort i ara el poden mantenir. On és el límit?
  • A favor de l’avortament i contra la pena de mort. Eutanàsia hauria de ser un dret.
  • Per mi l’eutanàsia hauria de ser un dret. Crec que cada persona ha de tenir dret sobre decidir sobre la seva vida. Penso que és inhumà sacrificar un gos pq no pateixi. I tenir a les persones patint si el resultat serà la mort. No crec en la pena de mort pq em sembla una venjança. Pel que fa a l’avortament crec necessària una bona educació sexual. Però defenso el dret de la dona a decidir.
  • En contra els 3 temes, en contra la pena de mort, tu no ets ningú per decidir qui viu o qui mor. En contra l’avortament ja que estàs matant un ésser humà, en contra l’eutanàsia, pq només Déu pot dir quan et vol a la seva presència.
  • A favor de l’eutanàsia. Quan una persona està patint no val la pena allargar-li l’agonia. Avortament també a favor si hi ha problemes o malformacions. En contra la pena de mort. És complicat explicar-ho. Però hi ha gent que no mereix viure tampoc també ho dic.
  • Tot depèn sobre la situació crítica. Per mantindré una persona en una màquina connectada durant anys…. crec que millor desconnectar. La pena de mort no estic a favor. L’avortament només en cas de que els metges decideixin que és un alt risc per la mare. Però per la resta es té de parlar i analitzar.
Categories: Uncategorized | Deixa un comentari

Navegació d'entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: